Back home Back home

LEK

 
Muziektheatergroep BOT werkt momenteel aan een nieuwe tourvoorstelling die vanaf voorjaar 2017 zal spelen op (inter)nationale festivals en in theaters.
 
Over LEK
Vul de glazen maar bij! Zo lang de bodem van je glas niet in zicht komt, zit je goed. Het liefst is het leven een feest met eeuwige confettivelden en alles overstemmend trompetgeschetter. Maar al wil je er niet van weten: er loopt ook een man met een meedogenloze hamer rond en vroeg of laat is het zo ver... Wat als hij ineens op jouw schouders tikt? 
 
Muziektheatergroep BOT neemt je mee naar precies dát moment. Wat doe je als het besef van eindigheid zich in je kop nestelt? Als het lek definitief te groot is om te dichten, welke ballast gooi je dan als eerste overboord? 
 
Wat heb je daadwerkelijk nodig om gelukkig te zijn?
 
LEK is een verbazingwekkende voorstelling over levenslust en vergankelijkheid. Midden in het onstuitbare proces van verval waagt BOT zich aan de zoektocht naar wat er werkelijk toe doet. Voor je ogen speelt een antieke cello met hulpmotor haar laatste manke serenade, sierlijk en breekbaar als een oude dame. Maar ook al wordt het om je heen angstvallig stil, in je hoofd gonst het harder dan ooit. In LEK heb je geen andere keuze dan je volledig mee te laten voeren en zelf de confrontatie aan te gaan. Rauw en intens muziektheater van het meest inventieve soort. 
 
BOT is een muzikaal-theatraal viertal bestaande uit Geert Jonkers, Tomas Postema, Job van Gorkum en Doan Hendriks. De groep relativeert de waan van de dag in liedjes met een kop en staart. De voorstellingen zijn een combinatie van eigenzinnige poëzie, schurende humor, rammelend instrumentarium en fysieke arbeid. Dit maakt het werk van BOT tot een compleet eigen genre met een taal die inmiddels in heel Europa begrepen wordt. Na de internationale succesvoorstelling RAMKOERS zet BOT de volgende stap met LEK.
 
LEK is een voorstelling van muziektheatergroep BOT, regisseur Vincent de Rooij en productiehuis Oost-Nederland (onderdeel van De Nieuwe Oost).
 

 

Hier klikken
Share on Facebook Share on Twitter
Bruna & Bruna - online storytelling