×

Hoe je gemakkelijk kunt opwaarderen: ps store en steam tegoed tips

Hoe je gemakkelijk kunt opwaarderen: ps store en steam tegoed tips

Digitale marktplaatsen zoals de PlayStation Store en Steam hebben het gamen naar een heel nieuw niveau gebracht. In plaats van rond te neuzen in fysieke winkels, is het nu mogelijk om games, uitbreidingen en andere content met slechts een paar klikken te kopen. Deze online platforms werken met een tegoedsysteem, waarbij je geld op je account zet om aankopen te doen. Maar hoe werkt dat precies? En hoe kun je gemakkelijk opwaarderen? Dit artikel zal die vragen beantwoorden.

Voordat we afdalen in de dieptes van het opwaarderen, is het goed om eerst even terug te gaan naar de basis. Wat betekent ‘opwaarderen’ precies? En hoe werkt het?

Begin met de basis

Opwaarderen is simpelweg het proces van het toevoegen van geld aan je account op een digitaal platform. Dit kan een PlayStation Store-account zijn, een Steam-account of zelfs een Google Play-account. Het doel is om altijd voldoende saldo te hebben voor die must-have game of die onmisbare uitbreiding.

Wat is opwaarderen precies?

In essentie komt ‘opwaarderen’ neer op het inruilen van je echte geld voor digitaal tegoed dat je kunt uitgeven in de digitale winkel van jouw keuze. Met dit tegoed kun je vervolgens alles kopen wat in de winkel beschikbaar is. Het is net als het omwisselen van geld voor chips in een casino.

Tips voor het opwaarderen van ps store tegoed

Opwaarderen in de PlayStation Store is vrij eenvoudig. Je kunt je ‘ps store tegoed‘ opwaarderen via de PlayStation Store zelf, of door een PlayStation Network Card te kopen bij een externe verkoper. Het toevoegen van deze code aan je account geeft je dan de waarde van de kaart in PS Store-tegoed.

Het nut van extra steam tegoed

Steam is een ander populair platform waar veel gamers hun tegoed opwaarderen. ‘steam tegoed‘ kan worden gebruikt om games, software, hardware en zelfs bepaalde soorten software op de site te kopen. Extra Steam-tegoed kan bijzonder handig zijn tijdens de beruchte Steam Sales, waarbij games vaak met aanzienlijke kortingen worden verkocht.

Gemakkelijk opwaarderen op steam

Opwaarderen op Steam is net zo eenvoudig als in de PlayStation Store. Je kunt je Steam-tegoed bijvullen door een Steam Gift Card te kopen of door een betaalmethode aan je account te koppelen en direct geld toe te voegen.

Veelgemaakte fouten bij het opwaarderen

Hoewel het proces relatief eenvoudig is, zijn er enkele veelvoorkomende fouten die mensen maken bij het opwaarderen van hun digitale tegoeden. Een daarvan is het niet controleren van hun huidige saldo voordat ze nieuw tegoed kopen. Het is altijd een goed idee om eerst te controleren hoeveel geld je nog hebt voordat je meer koopt.