×

Wat is streetwear en waarom is het trendy?

Wat is streetwear en waarom is het trendy?

Streetwear is meer dan alleen een modetrend, het is een cultuurbeweging. Het is in de jaren ’80 en ’90 ontstaan in de straten van New York, Los Angeles en Tokyo. Streetwear heeft zijn wortels in de skate- en surfscene, maar ook in de hiphop en punk subculturen. Wat begon als een tegencultuur, bedoeld om zich af te zetten tegen de mainstream mode, is nu uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen dat de mode-industrie domineert.

Maar waarom is streetwear zo trendy? Eén van de redenen is dat het een manier biedt om je individualiteit en creativiteit uit te drukken. Met streetwear kan je een verhaal vertellen over wie je bent en waar je vandaan komt. Bovendien is het comfortabel en praktisch, perfect voor onze steeds meer casual levensstijl.

De invloed van beroemdheden op de streetwear trend

Beroemdheden hebben een enorme invloed gehad op de populariteit van streetwear. Denk aan muzieksterren zoals Kanye West en Pharrell Williams, die hun eigen streetwear merken hebben gelanceerd. Of sportsterren zoals David Beckham en Neymar Jr., die regelmatig worden gezien in streetwear outfits.

Niet alleen muziek- en sportsterren, maar ook mode-iconen zoals Virgil Abloh en Kim Jones hebben bijgedragen aan de streetwear beweging. Ze hebben high fashion en streetwear samengebracht, waardoor een nieuwe trend is ontstaan die zowel op de catwalk als op straat te zien is.

Van skaters tot runway: hoe streetwear high fashion werd

Streetwear heeft een lange weg afgelegd van de skateboardparken en achterbuurten naar de high fashion podia. Het was in de jaren ’90 dat streetwear begon te verschijnen in high fashion collecties, met merken zoals Stussy en Supreme die samenwerkten met modehuizen zoals Louis Vuitton en Gucci.

Nu is het niet ongewoon om streetwear items te zien op de catwalks van Parijs, Milaan en New York. Het bewijs hiervan is te zien in de collecties van designers zoals benjamin berner. Deze designer heeft een unieke benadering van streetwear, met zijn kenmerkende benjamin berner schoenen die een mix zijn van streetwear en high fashion.

Designerkleding en -schoenen in de streetwear cultuur

Designerkleding en -schoenen spelen een grote rol in de streetwear cultuur. Ze zijn een manier voor mensen om hun status en stijl uit te drukken. Merken zoals Off-White, Vetements en Yeezy zijn zeer populair in de streetwear scene.

Maar het zijn niet alleen de hoge prijzen die deze items zo gewild maken. Het gaat ook om het gevoel van exclusiviteit dat ze bieden. Veel streetwear merken produceren hun kleding en schoenen in beperkte hoeveelheden, waardoor ze zeer gewild zijn bij verzamelaars en liefhebbers.

Neem bijvoorbeeld de in gold we trust trui. Deze trui is een must-have voor elke streetwear liefhebber. Niet alleen vanwege het trendy design, maar ook vanwege de hoge kwaliteit en het gevoel van luxe dat het biedt.

Tips om je eigen stijlvolle streetwear look te creëren

Als je nieuw bent in de wereld van streetwear, dan kan het misschien overweldigend zijn. Maar maak je geen zorgen, het draait allemaal om het uitdrukken van je eigen stijl en persoonlijkheid. Begin met basics zoals jeans, T-shirts en sneakers, en voeg dan meer statement pieces toe zoals een in gold we trust trui of benjamin berner schoenen.

Experimenteer met verschillende stijlen en trends, maar blijf altijd trouw aan jezelf. En vergeet niet: mode moet leuk zijn! Dus laat je niet te veel leiden door wat anderen dragen of wat de laatste trends zijn. Draag waar jij je goed in voelt!

Toekomstperspectieven: de evolutie van streetwear

Streetwear is hier om te blijven. Hoewel de trends zullen veranderen en evolueren, zal de essentie van streetwear altijd hetzelfde blijven: het vieren van individualiteit, creativiteit en zelfexpressie.

Terwijl we naar de toekomst kijken, kunnen we verwachten dat streetwear nog meer invloed zal hebben op de mode-industrie. Met meer ontwerpers die de streetwear esthetiek omarmen, en meer consumenten die de waarde erkennen van kwalitatieve, unieke kledingstukken, is de toekomst van streetwear zeker veelbelovend.